Du kan mærke det, allerede når du nærmer dig din hoveddør. Den der snigende fornemmelse i maven. Faktisk har du haft mistanken hele dagen, men prøvet ikke at tænke tanken til ende; nøglerne! Ligger de indenfor?

Du roder febrilsk i lommer og taske. Mærker efter en ekstra gang. Og en gang til. Hiver nullermænd og dit dankort og mobilen og en lille krøllet seddel frem. Men ingen nøgler. Og nu bliver dine værste anelser bekræftet: Du er låst ude! Er du virkelig nødt til at ringe efter en låsesmed?

For dit indre blik kører der nu en rodet film. Hvor er de nøgler? Hvordan kunne du glemme dem? Og har du glemt dem? Eller har du mistet dem i løbet af dagen? Måske har nogen stjålet dem og tømt dit hus for værdier og den der flaske champagne, som du fik i fødselsdagsgave.

Indenfor venter hele dit liv. Hvis det da ikke er blevet stjålet, forstås. Dit kæledyr, din aftensmad. Dit kæledyrs aftensmad. Pludselig kan du ikke tænke på andet, end hvordan I nogensinde skal få noget at spise igen. Men ikke gå i panik! Ikke nu.

Nøglen er væk, men telefonen har du stadig. Og der er endda strøm på den. Du starter med at ringe til din bedste ven, som har din ekstranøgle. “Tag den!” tænker du. Ja, du nærmest messer det. “Tag den, tag den, tag den.” Han tager den ikke.

Nu er der kun ét nummer tilbage at ringe til. Nummeret til en låsesmed. Han sidder sikkert hjemme ved sin egen aftensmad med sin familie, tænker du. Men modsat din ven tager han faktisk telefonen. Efter første ring endda. Og du kan hverken høre børn eller bestik i baggrunden. Kun en flink mand, der virker forstående og lover at komme hurtigt.

Og det gør han. Og indenfor ligger nøglerne. Og din aftensmad er sikker. Og alt er godt.

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *