Står du og overvejer at anskaffe dig et kæledyr? Så er du en af mange danskere. Du har med garanti også hørt spørgsmålet: ”Er du et hunde- eller kattemenneske?”
Uanset dine præferencer, så er der flere ting, du bør vide, før du anskaffer dig et kæledyr. Nedenfor kan du læse mere om forberedelserne ved at få en hund eller kat.

Gode råd til kæledyr

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilken art kæledyr du vil have. Der gælder meget bestemte regler for alle slags kæledyr, men her får du gode råd til at holde hund eller kat.
For begge dyr gælder det, at du skal beslutte dig om følgende:

  • Ung eller voksen?
  • Han eller hun?
  • Hvilken race?
  • Har du tid til et kæledyr?

Disse er bare nogle af de tanker, du skal gøre dig, inden du anskaffer et kæledyr. Sidstnævnte punkt er især vigtigt for hunde, da det ikke anbefales at lade hunde være alene i mere end 6-8 timer om dagen. Desuden skal hunde luftes ca. 3 gange om dage, fodres og leges med. Katten er et mere selvstændigt kæledyr, der sagtens kan klare sig alene i længere tid, men her er det vigtigt at orientere sig om, hvorvidt katten skal være inde- eller udekat.

Er det dyrt at holde kæledyr?

Det kan dog sagtens blive en dyr fornøjelse at holde et kæledyr. Dit valg af kæledyr er nemlig med til at bestemme, hvilket slags udstyr du skal købe. Om du skal have kradsetræ, hundekurv eller noget helt tredje. Det kan også være, at dit kæledyr trænger til akut behandling, eller at du ikke har fået dem vaccineret endnu. Hvis du frygter for de økonomiske forhold, kan du få hjælp til dette ved at tage et lån. Du kan få mere information, om netop det lån der bedst passer dig ved at klikke her.

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *