Hvis du er kattemenneske men på samme tid bor et sted, hvor din kat ikke har adgang til at gå ud, har du sikkert været i tvivl, om det ville være synd at anskaffe kat som kæledyr. Det er da også bedst for langt de fleste at komme ud i ny og næ, men der er faktisk racer, der med de rette redskaber og det rette selskab ikke mangler naturen for et godt katteliv. Hvis en indekat skal trives, er det ejerens ansvar at acceptere de problemer, der kan opstå for indekatten, og hvis de forebygges og du ellers indfrier din kats behov, kan der faktisk være dissiderede fordele ved at være indekat. Levetiden forlænges ofte, og mange gange sker der også en tættere relation til ejeren.

Hvad skal du være opmærksom på ?

Det er godt at være opmærksomme på, at indekatten ikke må kede sig. Den kan udvikle psykiske problemer, blive fjern og utilregnelig, hvis den ikke bliver aktiveret og følger sine naturlige instinkter. Indekatte har også større tendens til at ødelægge ting i hjemmet, hvis de savner aktivitet, så sørg for at have legetøj, som kan tilfredsstille den, også når den er alene. Sørg for at leg med den med ting, som den kan jage, hoppe efter eller rulle rundt med. Invester også i kravletræ og kradsebræt for at glæde både dine møbler og din kat. Langt de fleste katte har brug for sollys engang imellem, så sørg for at have en indbydende vinduesplads eller et spot i lejligheden, hvor den kan ligge og dase. Luft også ud, da alle har godt af lidt frisk luft. Sidst men ikke mindst så overvej at få to katte, hvis du har plads, da de fleste katte har godt af at socialisere og være i kontakt med andre katte. Så længe du tager højde for ovenstående, er der faktisk flere racer, der især trives godt i indemiljøet og har brug for mindre aktivitet end så mange andre.

De 5 bedste indekatte

 • Den hårløse Sphynx
  • En oplagt indekat, fordi det med dens hårmangel gør det risikabelt for den at forlade hjemmet uden opsyn af ejeren. Den er ofte god mod børn og knytter tæt bånd til sin ejer.
 • Cornish Rex
  • En af de mest intelligente katteracer, og selvom den har et højt aktivitetsniveau er den god som indekat, fordi den kræver en del kropskontakt af sin ejer og er kontaktsøgende til mennesker.
 • Perserkatten
  • Også er kendt som den royale blåøjede kat, elsker opmærksomhed og forkælelse De er forsigtige udendørs og en indendørs løbegård er derfor klart at foretrække.
 •  Colourpoint
  • Også kendt som Himalayakat, er afhængig af sin ejer og er derfor en ideel indendørskat. Den holder sig tæt på den person, den føler sig mest knyttet til.
 • Ragdoll-katten
  • En meget rolig kat, der elsker at være sammen med mennesker. Den er ikke glad for at jage og slås, ligeledes knytter den let bånd til alle mennesker og kan derfor nemt blive væk, hvis den bevæger sig uden for hjemmet.
Kategorier: Katte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *