Det kan være svært at beskrive, hvordan man kan vurderer om en hund er sund og rask, da det ofte er mange ting, man skal kigge på. Vi har samlet en række punkter, som man kan vurdere sin egen hund på, og hvis den udviser nogle af signalerne, så bør man kontakte sin lokale dyrlæge. Ellers kan man med ro i sindet sige, at man har en glad hund.

Er hunden glad?

Et af de første og vigtigste spørgsmål at stille sig selv, når man vurderer om hunden har det godt, er hvorvidt den ser glad ud. Opfører den sig som den plejer? Logrer halen, når du snakker til den og leger med den? Hvad med når I får gæster? Gør den som den plejer?
Hvis hunden begynder at være indadvendt, stille og tilbagetrukken, så er der grund til bekymring. Det samme gør sig gældendes, hvis hunden ofte ligger op ad jer, men virker dvask og sløj.

Vægt, madindtag og afføring

Alle hunderacer har en vejledende vægt, som dyrlægen kan oplyse jer om, hvis I skulle være i tvivl. Kommer hunden over eller under denne vejledende vægt, eller svinger vægten pludselig fra hvad den plejer, er der grund til bekymring.
Plejer du selv at lufte hunden, så bør man også kigge lidt på dens afføring engang imellem, så man ved hvad der er god og dårlig afføring. Det samme gælder for mængden af mad, som hunden spiser.

Dejlig pels og normal hud

Særligt børn elsker at køre fingrene igennem hundens pels og ofte er det dem, der opdager hvis den er begyndt at få skæl eller andet ubehag i pelsen. Det kan også være at den er begyndt at klø sig mere end den plejer at gøre, hvilket kan være et tegn på irritation i huden eller lopper.

Kategorier: Hunde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *