Er du også faldet for de små poter, den bløde pels, knurhår alle vegne og deres søde ‘Miaw’ – skal I have kat eller overvejer det, så har vi samlet nogle tips og gode råd, så I er klar til jeres nye bofælle. Lige meget om I er helt nye i at have kat eller har prøvet det før, så er det rart at få genopfrisket det. Katten er et meget specielt dyr, sammenlignet med andre kæledyr, da den er meget sin egen. Der er et udtryk, der hedder: Du kan eje en hund, men en kat ejer dig. Og hvis man ikke er godt forberedt kan det nemt blive problematisk, men bare rolig, vi klæder dig godt på til at skabe det bedste miljø for jeres nye kat.

Kradsetræ

Næst efter en kattebakke (et klart must!) er der ting nr 2, som du vil blive uendelig glad for – og dine møbler vil også takke dig senere: Nemlig et kradsetræ. En bolig med kat uden et kradsetræ kan hurtigt resultere i at katten finder noget, der er passendes i stedet for kradsetræet, hvilket man hurtigt kan blive kede af. Med en lille killing er det ikke bare at montere kradsetræet, da den ikke ved hvad den skal bruge den til. Her kræver det lidt træning, men det er nemt overstået for de fleste katte og jeres hus er nu mere sikkert mod uønskede katteklør på møblerne.

Et gemmested

En kat er et meget klogt dyr og kan nemt have brug for at koble af fra sine omgivelser, ligesom vi andre. Dette skal man respektere, da den ellers kan blive sur og svær at omgås. Køb en kattehule og aftal med resten af huset, at når katten er derinde, så skal man lade den være i fred.

Katte er nysgerrige

Man siger at alle kæledyr er meget nysgerrige, men katte kan være ekstra nysgerrige og særligt, hvis de keder sig. Er katten en indekat kan I lave pladser, hvor den kan kigge ud fra vindueskarme eller havedøren. Har katten lov til at gå ud og ind, kan I investere i en kattelem, fx ud til carporten, så katten kan gå på eventyr derude, når den har lyst. Dette er særlig rart om natten, da mange katte er aktive om natten, hvor vi andre ikke er i humør til at underholde dem.

Sæt regler

Lav nogle regler derhjemme for, hvad katten må og ikke må, samt hvordan man fortæller katten at den har gjort noget forkert. Det vigtigste med kæledyr er, at man ikke yder vold overfor dem, da de på den måde mister respekt og man skælder ud på samme måde hver gang. Prøv at lave en høj lyd, for eksempel et højt klap efterfulgt af en “Nej!”.

Husk at stimulere dem

Udover alt det andet kan det være smart at købe noget kattelegetøj og en bold med godbidder, så katten kan bruge sin intelligens på andet, end at fundere over, hvordan den åbner skabet til kattemaden eller køleskabet. Det er også utrolig sjovt at se en kat lege!

Kategorier: Katte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *