Har I besluttet jer for at I skal have en hund, eller står der en firbenet ven foran dig i din stue? Uanset om du allerede har købt den eller stadig tænker over det, så stop lige og læs med her. Der er nemlig en hel del man skal være obs på, når man får hun. Det gælder i særdeleshed træning, opdræt og regler. Det skal nemlig være på plads fra starten, for selv små hvalpe husker rigtig godt, så hvis du først har givet den en snack ved bordet, så husker den for evigt at det kunne være at det skete igen.

Før du køber hund – eller hurtigt bagefter

Hvis I ikke før har haft hund, eller det er længe siden, er det ikke sikkert at I har sikret jeres hus for den hund eller hvalp, der nu skal vandre rundt der. Det betyder at der kunne stå små genstande i hundehøjde (hvilket er højere oppe end man tror) eller ting, som hunden hale kan komme til at vælte ned. Ved at fjerne disse ting fra hundens højde, og specielt hvis det er en hvalp, kommer I ikke til at skælde en masse ud på hunden, hvis den kommer til at ødelægge noget ved et uheld.

Apropos det at skælde ud

Nu vi er ved det at skælde en hund ud: Det skal man passe meget på med at gøre. Hunde kan være meget sensitive omkring skældud, så ofte vil man anbefale at man i stedet ignorerer hunden, når den gør noget, den ikke skal eller må. Selvfølgelig kan det være nødvendigt at gribe ind, hvis den bliver destruktiv, men undgå her at slå hunden eller true med noget. Brug hellere et højt klap og et kort “Nej”, da det ikke skader hunden på samme måde, som at slå den med en avis eller en hjemmesko.

Hvis man har et ønske om at hunden skal kunne bevæge sig i nærheden af vand, bør man heller ikke bruge en forstøverflaske i sin opdragelse.

Find hundens svaghed

Når det kommer til opdræt og opdragelse, så er det vigtigste at træne med belønning og ikke med straf. Så lad os sige at det bedste jeres nye hvalp ved, det er at blive kløet på maven eller lege med sin grønne bold. Hvis det er tilfældet, skal I bruge det som belønning, når den forsøger på “sit” eller “kom” og det lykkes. Klø den rigtig godt på maven og ros den, men først når den gør det rigtigt.

Hvis man er konsekvent med det, kan man også træne andre ting frem, som hunden gør ubevidst. Ros den, når den gør noget godt og ignorer den, når den ikke gør det rigtige.

Hav tålmodighed

Det sidste vigtige punkt er at være tålmodig. Ligesom med os mennesker, så lærer hunde i forskellige hastigheder og de kan også have en dårlig dag, eller en dag hvor de bare har lyst til at hoppe rundt og lave alt muligt andet end træning.

Kategorier: Hunde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *